Laseren tijdens de zomer, 

wel of niet doen? 

In de zomer komen de blote benen (en andere lichaamsdelen) weer tevoorschijn en zijn we druk in de weer met het weghalen van ongewenst lichaamshaar. Misschien is dat wel het moment dat u zich realiseert hoe graag u uw lichaamshaar permanent zou willen weghalen of misschien bent u daar net mee begonnen. Maar kan dat in de zomer? En is dat schadelijk voor uw huid? We vertellen het u graag!

Niet alleen in Nederland
Overal ter wereld worden de laserontharingstechnieken gebruikt. Ook in landen waar het (bijna) altijd ‘kortebroekenweer’ is. Ook daar ondergaan mensen laserbehandelingen terwijl buiten de zon schijnt. Dus het kan zeker, maar u moet wel goed op een aantal dingen letten!

Risico’s
Een laser heeft het beste resultaat als het contrast tussen het pigment in de huid en het pigment in het haar groot is. Gaat u lekker zonnen en wordt u prachtig bruin? Dat staat u vast prachtig, maar het maakt laserontharen wel moeilijker. De laser kan zo lastiger onderscheid maken tussen de huid en het haar. Het gevolg hiervan is dat een behandeling minder resultaat kan hebben. 

Ook kan laserontharing uw huid wat gevoeliger maken voor de zon. Dit kan de kans op verbranding van de huid en pigmentvlekken verhogen. 

Voor en na de behandeling
Zorg dat er altijd een aantal weken tussen uw behandeling en het blootstellen aan UV-straling zit. Wacht in ieder geval na een behandeling minimaal twee weken voordat u het behandelde gebied aan de zon blootstelt (of zonnebank). Heeft u liggen zonnebaden en wilt u een nieuwe afspraak inplannen? Wacht in ieder geval vier weken na blootstelling aan de zon tot u weer een laserbehandeling neemt. 

Smeer u goed in
Nu is het regelmatig smeren van een goede zonneverzorging sowieso een aanrader, want een goede zonneverzorging en regelmatig smeren is immers de beste antirimpelcrème, maar na een laserbehandeling is het helemaal belangrijk dat u regelmatig smeert! Smeer in ieder geval iedere twee uur én direct na het zwemmen het behandelde gebied in met minimaal SPF 30. Zorg ook dat u een goede zonneverzorging gebruikt. Namelijk niet elke zonneverzorging doet wat deze belooft te doen. Zelf gebruiken wij de zonverzorging van Oolaboo. Deze heeft zowel UVA of UVB filters, waardoor de huid goed beschermd is. 

U kunt dus prima gewoon op een terrasje (onder een parasol) gaan zitten met zonnig weer. Zorg wel dat u ook dan goed bent ingesmeerd!

 

Tips:
Bent u van plan lekker veel in de zon te gaan liggen deze zomer of tijdens uw vakantie? Stel uw laserbehandelingen even uit, om eventuele risico’s te vermijden. 

Actie!

Maak nu een afspraak voor definitief ontharen van je bikinilijn groot (uitgebreid) + oksels van €150 voor maar €75 per behandeling!